Ege Postası
Geri

Başkan Yücel’den ekonomik tedbirlere ‘seçim’ göndermesi: Baskın seçime yönelik hareketler

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklanan tedbirlerin kalıcı değil günü kurtarmaya yönelik çözümler olduğunu söyledi. İktidarın amacının seçim ekonomisi yaratmak olduğunu ifade eden Başkan Yücel, “Ülke bir kaosa sürükleniyor. Bu tedbirler de bir seçim ekonomisi yaratmaya yönelik. Ülkeye sıcak para girişi sağlamaya yönelik ve yapay da olsa bir nefes alma olduğunda 2018’de olduğu gibi erken değil bir baskın seçim yapmaya yönelik hareketler” dedi.
Başkan Yücel’den ekonomik tedbirlere ‘seçim’ göndermesi: Baskın seçime yönelik hareketler
Haberler / Yerel Politika
24 Aralık 2021 Cuma 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Medyascope’tan Aytuğ Özçolak’a gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Son haftalarda döviz kurlarında tarihi zirveler olarak adlandırılabilecek artışlarınardıdnan Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklanan tedbirlerden, ülkenin mevcut durumu ve erken seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yücel, Millet İttifakı’nın adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olup olmayacağı sorusunu da yanıtladı.

“GÜNÜ KURTARMAYA YÖNELİK TEDBİRLER”

Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik tedbirleri, “günü kurtarmaya yönelik” tedbirler olarak değerlendiren Başkan Yücel, atılan adımların seçim hazırlığı olduğunu belirtti ve “Pazartesi günü Kabine Toplantısı oldu. Birtakım tedbirler açıklandı . Bu tedbirlerde dolar ve euroda ciddi düşüşler yaşandı. Ama bu tedbirler de ekonomi biliminde yeri olmayan palyatif ve günü kurtarmaya yönelik tedbirler. Bir taraftan 'Faize karşıyım' diyorsunuz bir yandan 'Faizle kurdaki artış arasında bir fark oluşursa kurdaki artışı biz karşılayacağız' diyorsunuz. Bunun hangi kaynakla karşılanacağını açıklamıyorsunuz. Bunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok. Bu büyük ihtimalle Merkez Bankası’nın para basmasıyla olacak. O zaman da TL’nin alım gücü daha da düşecek, enflasyon  artacak ve vatandaş daha da yoksullaşacak. Bir taraftan yerli ve milli olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama TL’yi dövize endeksliyorsunuz. Bir yerde yeni bir para birimi icat edilmiş oluyor. Dolarla paralel bir para birimi icat etmiş oluyorsunuz. Bunların hepsi geçici tedbirler. Sorunu çözecek tedbirler değil. Ülke bir kaosa sürükleniyor. Bu tedbirler de bir seçim ekonomisi yaratmaya yönelik. Asgari ücrette beklenenin üzerinde ya da beklenen bir artış yapıldı. Tabii dövizdeki ve temel tüketim maddelerindeki artışa baktığımızda asgari ücretteki artışın bunu karşılamadığını görüyoruz. Tamamen seçim ekonomisi yaratmaya, ülkeye sıcak para girişi sağlamaya yönelik ve yapay da olsa bir nefes alma olduğunda 2018’de olduğu gibi erken değil bir baskın seçim yapmaya yönelik hareketler. Toplumun tüm kesimleri bunu görüyor. Alkışlayan küçük bir kesim vardır. Ama toplumun büyük çoğunluğu gerçekleri görüyor” dedi.

“MEVCUT İKTİDAR KENDİNE KAR SAĞLAYAN YATIRIMLARI TERCİH EDİYOR”

Ülkedeki mevcut krizden çıkışın zor olmadığını ifade eden Başkan Yücel, genç işgücüne ile üretime yatırımla güven vurgusu yaptı ve “Ekonomi kötüye gidiyor. Elbette seçim olacak ve seçim günü geldiğinde insanlar tercihlerini sandığa yansıtacaklar. Biz ekonominin kötüye gitmesini kesinlikle istemiyoruz. Keşke ekonominin başına bu işten anlayan, ekonomi bilimi konusunda eğitim almış, hayatını bu işe adayıp çalışmış, liyakat sahibi birileri getirilse. Eş, dost akraba ya da aynı siyasi gelenekten gelmenin, sadakat ve bağlılığın kriter olmayacağı şekilde liyakatli görevlendirmeler yapılsa, ülke ekonomisine güven yaratılsa, gençlerimize istihdam yaratılacak birtakım yatırımlar yapılsa, hukuka güven sağlansa bu ekonomik güvensizlik ortamı da kısa sürede yerini güven ortamına bırakır. Ama mevcut iktidar, bu adımları atmayı kendi iktidarlarını sarsacak adımlar olarak gördükleri için kendilerine kar sağlayan yatırımları tercih ediyorlar” diye konuştu.

"BU BİZİM GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN ŞEYDİR"

Seçim için son düzlüğü henüz girmese de siyasi arenada en çok sorulardan biri Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olup olmayacağı. İttifakın adayının ortak mutabakatla belirleneceğini ifade eden Yücel, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı bizi mutlu ve memnun eder. Bu bizim gönlümüzden geçen şeydir. Ama buna CHP’nin tek başına karar vermesi söz konusu değildir. Bir ittifak ve birlikte hareket ettiğimiz siyasi partiler var. Öncelikle ittifak partileriyle bir uzlaşı gerekiyor. Bu, bir anda olacak bir şey değil. Seçim takvimi açıklandığında bir dizi görüşmeler yapılır ve Millet İttifakı olarak seçime gideceğimiz aday bir şekilde belirlenir” ifadelerini kullandı.

“CHP’DE BİR KARŞILIĞINI GÖRÜYORLAR Kİ…”

CHP'nin kalesi olarak bilinen İzmir’de AK Parti son seçimlerde oyunu artırmış olsa da yıllardır kentte iktidar olan CHP, son seçimi büyük farkla kazanmıştı. İzmir’in CHP’ye bağlı tutumunu da değerlendiren Başkan Yücel şunları söyledi; “İzmir’in birtakım hassasiyetleri ve kırmızı çizgileri var. Bunda İzmir’in tarihsel misyonu ve gelişimi etkili. İzmir kurtuluş savaşında silahlı mücadelenin başladığı ve bittiği şehir. İzmir, her zaman hoşgörülü, farklı kültür ve inançlardan insanların barış içinde yaşadığı bir kent. Dolayısıyla İzmir’in cumhuriyet değerlerine bir bağlılığı var. bunun yanına demokrasiyi ekleyebilriz. O seküler yaşam tarzı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çizmiş olduğu laik cumhuriyete bir bağlılığı var. CHP’de bunu bir karşılığını görüyorlar ki tercihleri CHP’den yana oluyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası